check
Tillagning
Dessa muffins är stora, krämiga praliner med segt härligt tuggmotstånd. De serveras halvtinade och känns därför inte så mäktiga. En perfekt munsbit att ha i frysen när chokladsuget sätter in.
muffins:
100 gr smör/margarin
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
fyllning:
50 gr smör/margarin
1,5 msk mjöl
1/2 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker i en bunke och rör ner det i det smälta smöret. Rör ner mjölet blandat med kakao,vaniljsocker och slalt.Skeda upp smeten i bullformar. Fyll inte på för fullt.Grädda i ca 15 min . Låt svalna.
Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl,socker och kakao och rör till en jämn smet.Tillsätt mjölken och grädden och koka tills smetem tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten på muffisarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram dem drygt 20 min. före servering. Du kan också göra muffisarna utan fyllning MUMS!!!!!!!!!!!!!
Nu ska jag och emma baka mufffiiiins och tjocka oss hemma hos elin med film och grejer. Testa baka dom, för dom e riktigt fetaa. Puss så länge
_____________________________________________________________________________________________
Haha inte så dåligt va? för o vara mig och emma liksom ;)
Men roligast var nog o göra smeten. Vaaa jag skratta haha!